Haber

Kılıçdaroğlu: Ey Dünya; Sana da Sesleniyorum, Sen de 3 Aralık’ı Bekle

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta İstanbul’da düzenleyeceği vizyon toplantısında dünya da sesleneceklerini belirterek, “Ey dünya; insanımız, senin ucuz işgücün değildir. Ülkemiz, senin mülteci kampın değildir. Toprağımız, senin çöp depolama alanın değildir. Mahallerimiz, senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir. Bu karanlığa asla ve asla mahkum değiliz ve mecbur da değiliz… Unutmayın, dünyaya sesleneceğiz o vizyon toplantısında. ‘Ey dünya’ diyeceğiz, ‘seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte, iyi olan her şey ile rekabet etmeye geliyoruz.’ Ey dünya; sana da sesleniyorum, sen de 3 Aralık’ı bekle” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TBMM’de küme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, gündemdeki bahislere ait şunları söyledi:

“EMEKLİ, BU ÜLKENİN CADDELERİNDE ONURU İLE GEZECEK”

“Bana gelen talepler çok fazla. Esnaf, ‘Dertliyiz, bizden söz edin’ diyor. ‘Siz söz edin ki sorunları çözme makamında olanlar belki bu sorunları çözerler’ diyor. Haklılar, işsizinden tutun memuruna kadar, personelinden çiftçisine kadar her bölümün bir formuyla sıkıntıları var. Emekliler ortamızda. Emekli kardeşlerime şunu söyleyeyim; 14 milyona yakın emeklimiz var. 14 milyon emekli. İntibak meseleleri var, yıllardır çözülmedi. Emekli, büyümeden hisse almıyor, kanun çıkardılar. ‘Türkiye büyüyebilir ama emekli bu büyümeden pay almayacak’ diye kanun çıkardılar. Yüzkarası bir kanundur. Bütün emekli kardeşlerime şunu söylerim, açık ve net: Beni eleştirebilirsiniz ancak benim de sizi eleştirmeye hakkım var. ‘Ekonomik büyümeden emekliler pay alsın’ diye kanun çıkaranlara oy verirseniz benim iki elim yakanızda olur, onu söyleyeyim. Emekli kardeşlerim, 14 milyon şahıssınız, ‘Türkiye’nin büyümesinden hisse almayacak sınıf’ olarak siz tarihe geçtiniz. Bu tarihi yazanlar, parlamento çatısı altında el kaldırdılar, ’emekliler büyümeden hisse almayacak’ diye. İtiraz eden, bu kardeşinizdi. Emekliler de bizim insanlarımız. Onlar çalıştı, ürettiler; onlar alın teri döktü, Türkiye’nin büyümesine katkıda bulundu. Artık siz geldiniz, ‘Biz, size büyümeden pay vermeyeceğiz’ diye kanun çıkarıyorsunuz. Akıl alacak şey değil.

Emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırının altında aylık alıyor. Emekli ikramiyesi için verdiğim mücadeleyi bütün emekliler bilirler. 2018’de bin lira verdiler. 2022’deyiz, 100 lira artırdılar sadece. 2018’in bin lirası ile 2022’nin bin lirası tıpkı mı sanki? Bütün emekli kardeşlerime seslenmek isterim; birebir mı sanki? Ayrıyeten kimi bankaların emeklileri var, mesela Vakıf Bank emeklileri, bunlara ikramiye bile ödenmiyor. Bu meselelerin tamamını Allah nasip ederse çözeceğiz. Emeklilerin sıkıntılarını çözeceğiz. Emekli, bu ülkenin caddelerinde onuru ile gezecek.

ECZACILARA PROBLEMLERİNİ ÇÖZME SÖZÜ

Toplumun her kesitinde sorun var. Eczacılar yürüdüler. Yaklaşık, 81 vilayetten geldiler ve 20 bin kişiyi aşkın bir eczacı kümesi yürüdü. Evet, onların da meseleleri var. Toplumun üniversite bitirmiş bir kısmı, hepimiz hayatımızın bir evresinde kesinlikle eczacı ile karşı karşıya geliriz. Reçeteyi veririz, ilacı alırız. Şayet bunlar sıkıntılarını çözmek için bu kadar uzun müddettir bekliyor ve artık bu beklemenin sonunda 20 bin kişi Ankara’da toplanıp miting yapıyorsa bir sorun var demektir. Eczacı kardeşlerime sesleniyorum; sizin bütün sorunlarınızı biliyorum. Raporlar elimde, sizin raporlarınız da elimde. Burada dillendirmek istemem uzun uzun. Bir şeyi bilmenizi isterim; sizin sorununuz da emeklilerin sorunu gibi çözülmesi zor olan bir sorun değildir. Sizin de hakkınızı teslim edeceğiz. Emekliler gibi eczacılar da bu ülkede güler yüzle gelen her vatandaşa hizmet edecek.

“FAHRİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ TAKIMA ALINACAK”

Fahri Kur’an kursu öğreticileri, bunlar da ‘Neden bizden kelam etmiyorsunuz? Biz çalışıyoruz lakin hakkımız teslim edilmiyor. Sıkıntı koşularda çalışıyoruz. Biz de takım istiyoruz’ dediler. Hatice Taşdemir, Kamu Çalışanları Hak Sendikası Konfederasyonu’nun başkanlığında bir toplantı düzenlendi. 17 Eylül’de Ulus’ta yapıldı. 25 bin fahri Kur’an kursu öğreticisi var. Sorunları ne? Ben anlatmayayım. Hatice kardeşimizin yaptığı açıklamayı okuyayım: ‘Fahri Kur’an kursu öğreticiliği yapmak için yılda iki kez KPSS ve din hizmetleri alan bilgi testi ve mülakat puanı istiyorlar. Hem yazılı hem de sözlüye giriyoruz. Kış dönemi 9 ay görev yapmak için yine KPSS ve din hizmetleri alan bilgi testine giriyoruz. Mülakat yapılıyor, göreve başlıyoruz, görev yaptıktan sonra 9’uncu ayın sonunda bize ‘İstifa et’ diyorlar, biz de istifa ediyoruz. Yaz devri iki ay misyon yapmak için yine tıpkı imtihanlara giriyoruz, mülakata tabi tutuluyoruz, 2 ayın sonunda tekrar ‘İstifa edin’ diyorlar ve biz tekrar istifa ediyoruz. Biz, devletimize güvenmek istiyoruz. Çalışıyoruz, niçin bize takım verilmiyor’.

Baktım, Bahçeli’den tutun pek çok siyasetçi bu mevzuda açıklamalar yapmış, ‘Efendim Diyanet İşleri ile görüşüyoruz, şununla görüşüyoruz, bununla görüşüyoruz, kadro vereceğiz, merak etmeyin’ diye. Ortadan geçmiş yıllar, hala kelamda kalmış. Ancak ben, bu kardeşlerime sesleniyorum; fazla vakit kalmadı, 6-7 ay sonra iktidar olduğumuzda göreceksiniz; takımınız sizin hakkınız, hakkınızı size teslim edeceğim.

BOĞAZİÇİ ELEŞTİRİSİ

Her şeyin başı bilgidir, bilgisiz bir toplum olmaz. Bilgiyi üreten beşerler vardır. Onlar, düşünen ve sorgulayan insanlardır. Bilginin üretildiği yerin ismi üniversitedir. Üniversiteler bilgi üretirse o ülke çok süratli büyür, yeni buluş ve gelişmelere imza atar. O nedenle bilim insanları, dünyanın her yerinde el üstünde tutulan insanlardır, hürmet gösterilir. Bilim insanı, gerçek söylediği için değil, sorulması gereken soruyu sorduğu için çok pahalıdır. Sorgulayan kültürden gelir, aksi halde bilim insanı olamaz. Bilim insanı, hepimize katkı verir. İnsanı yücelten temel faktör bilimdir. Bilimi ve aklı iktidar yaptığınız vakit sıkıntıları çözebilirsiniz, bu çerçeveden bakmak lazım… Bu girişi yapmamın nedeni şu; Boğaziçi Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi, hepimizin gözbebeği olan bir üniversitedir. O üniversiteye kaydınızı yapmak için üniversite imtihanında yüksek puan tutturmanız gerekiyor. Ancak bir devir, bir kanun kararında kararname çıkardılar. ‘Üniversite hocaları kendi rektörlerini seçmesin, ben atayacağım’ dedi. Üniversitelerde rektör atamaları bir kişinin iradesi ile olmaya başladı. Bilhassa geçmiş seçim periyodunda AK Parti ve MHP’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Siz, mahallenizin muhtarını seçiyorsunuz, belediye başkanınızı seçiyorsunuz; milletvekilini, cumhurbaşkanını seçiyorsunuz. Eğitim düzeyiniz ne olursa olsun, nerede yaşarsanız yaşayın oyunuzu kullanıyorsunuz. Demokrasi. Ama dediler ki ‘Efendim üniversite hocaları kendi rektörünü seçemez’. Ne için seçemez? Demokrasiye olan farklılığı göstermek için bu örneği verdim. Boğaziçi Üniversitesi, önemli bir sorun ile karşı karşıya. Aylardır birebir sorun yaşanıyor. Bir rektör atadılar, rektör bir mühlet sonra ayrıldı. İkinci rektör atadılar, o hala koltuk peşinde. Dekanlar atıyor. O üniversitede bırakın rektörlük yapmayı, profesörlük unvanını alabilecek yetenekte olmayan kişiyi getirip rektör yaptılar. Bir kişi, kendisine birden fazla koltuk ayarlar, üç farklı koltuğa oturmaya kalkarsa o kişi bilim insanı değildir. Kişi, gücünü koltuktan almaz, koltuğa güç verir. Siz gücünüzü koltuktan almaya başlamışsanız, ‘Ben buraya oturur her türlü zulmü yaparım’ dediyseniz, siz bilim insanı olamazsınız. Bilim insanı olmak çok farklıdır.

Görevden alıyorsunuz keyfi olarak, mahkemeye başvuruyor, ‘göreve iade’. Bir daha misyondan alıyorsunuz. Bir üniversite hocası için ‘Üç ay süre ile üniversiteye girmeyeceksin’ diye karar alınıyor. Akıl, mantık neresinde bunun? Olacak şey değil. Türkiye’deki bütün üniversite hocalarıma sesleniyorum; devlette liyakat dediğimiz vakit, birebir vakitte üniversitelerde de liyakat olacaktır. YÖK denen, 12 Eylül darbe hukukunun bir eseri, kaldırılacaktır. Üniversiteler, gerçek manada özgür ve özerk kuruluşlar olacak.

VİZYON TOPLANTISINA ÇAĞIRDI

Önümüzde bir vizyon toplantısı var. Yani bir vizyon tepemiz var. Bütün milletvekili arkadaşlarımı, bütün vatandaşlarımı bu vizyon toplantısına davet ediyorum. Bu dorukta yol arkadaşlarımıza neyi anlatacağız? Arkadaşlarımıza, halkın huzuruna çıktıklarında ne için oy isteyeceğimizi anlatacağız. Yalnızca bir tekil adaya, şahsım başlarına oy istemek, CHP’nin kitabında yoktur; bunu herkesin bilmesi lazım. Zaten bizim arkadaşlarımız da böyle bir şeyi asla kabul etmezler. CHP’nin genlerine karşıttır. O baş, saray başıdır. Ülkeyi bu hale getirenler de onlardır. Bu saraylılar, farklı bir şey bilmedikleri için sabah, öğlen, akşam ‘Adayınızı açıklayın, adayınızı açıklayın’ diye bağırırlar. Aslında ne kadar zavallı duruma düştüklerini bütün toplum bir biçimiyle görüyor. O kadar ki birtakım köşe müellifleri 200’ün üstünde yazı yazdı, ‘Adayınız kim’ diye. Yalvarıyorlar; ‘Açıklayın adayınızı’. Zavallı ve acınacak durumdalar.

“CHP SADECE BİR ADAYA OY İSTEMEYECEK”

CHP, yalnızca bir adaya oy istemeyecek, dar bir anlayış ile de oy istemeyecek. CHP, bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. Orijinal bir anlayış ile yepisyeni bir sisteme oy isteyecek. CHP, adaya oy istemeyecek, güç birliğine oy isteyecek. Gücümüzü temerküz ettireceğiz. CHP, oyları, daha uygun bir hayat için isteyecek. Daha adil tertip için isteyecek. Yeni bir Türkiye hayali için isteyecek. Yeni bir siyasal ve tıpkı vakitte siyaset üstü anlayış ile oy isteyecek vatandaştan. Zira biz, yalnızca ülkeyi krizden çıkarmak için oy istemiyoruz, bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden koruyacak sistemi getirmek için geliyoruz. Bunun için uğraş ediyoruz. 50 yıldır ekonomik krizi bir oburu ile değiştirdik. 50 yıldır bu ülkede ekonomik krizler var. Bu ülke yoruldu arkadaşlar, o krizden bu krize. Türkiye’yi buradan çıkarmamız lazım. Biz, bu krizleri sonsuza kadar bitirmek için geliyoruz. Bunu bütün arkadaşlarımın bilmesini isterim. Yeni bir nefesle, neyin düzgün ve doğru olduğunu bilenlerin nefesleri ile geliyoruz. Yani vatanseverlerle birlikte geliyoruz. İnanıyorum ki bu insanlarımız ile bu sarayların kötülüğünü yok edip birlikte galip geleceğiz.

Umudu ve mutluluğu beraber yaşatmak zorundayız. Bunları gördükçe ‘biz daha düzgününü yapabiliriz’ gücü ortaya çıkıyor. Evet, biz, çok daha güzelini, çok daha şıkını yapabiliriz. Bütün insanlarımızı kucaklayabilir, bu ülkenin topraklarında krizi tümüyle yok edebiliriz. Kucaklaşmayı, sevgiyi, saygıyı yeniden inşa edebiliriz.

“EY DÜNYA; SANA DA SESLENİYORUM, SEN DE 3 ARALIK’I BEKLE”

Sizi İstanbul’a davet ederken dünyaya da seslenmek isterim. Ey dünya; insanımız, senin ucuz işgücün değildir. Ülkemiz, senin mülteci kampın değildir. Toprağımız, senin çöp depolama alanın değildir. Mahallerimiz, senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir. Bu karanlığa asla ve asla mahkum değiliz ve mecbur da değiliz. Dünyaya seslenip şunu söyleyeceğiz: ‘İyice bak’ diyoruz, ‘seninle rekabet etmeye geliyoruz’. Unutmayın, dünyaya sesleneceğiz o vizyon toplantısında. ‘Ey dünya’ diyeceğiz, ‘seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte, iyi olan her şey ile rekabet etmeye geliyoruz.’ Ey dünya; sana da sesleniyorum, sen de 3 Aralık’ı bekle.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Kemankeş Karamustafapaşa Escort
Sinanoba Escort
Sultanbeyli Escort
Esenler Escort
Birlik Escort
Riva Escort
Atatürk Escort
Çukur Escort
Silivrikapı Escort
Mimar Sinan Escort
Tuna Escort
Dağyenice Escort
Barbaros Hayrettin Paşa Escort
Mimaroba Escort
Fevzi Çakmak Escort
Sururi Escort
Fatih Escort
Yeşilpınar Escort
Küçükçekmece Escort
Mavigöl Escort
Yenidoğan Escort
Bıçkıdere Escort
İstiklal Escort
Beştelsiz Escort
Karaburun Escort
Emirgan Escort
Hürriyet Escort
Molla Hüsrev Escort
Fevzi Çakmak Escort
Alemdar Escort
İsmetpaşa Escort
Kaleiçi Escort
Camiikebir Escort
Yenigün Escort
Sayalar Escort
Fatih Escort
Deri Osb Escort
Orhangazi Escort
Şehsuvar Bey Escort
Cumhuriyet Escort
Fatih Escort
Gülsuyu Escort
Sultan Murat Escort
Güzelce Escort